Cara Bermain 7 Card Stud Hi Low – High Hands

bermain

Memiliki tangan permulaan terbaik adalah baik dalam mana-mana permainan poker stud, tetapi memiliki tangan kedua terbaik adalah kad terburuk dari semua. Ini adalah keadaan yang buruk kerana anda ketinggalan dari awal dan anda akan kehilangan wang sepanjang masa. Perkara ini berlaku terutamanya apabila anda berada di tahap rendah kerana anda akan bersaing dengan pemain dengan tangan yang lebih baik untuk separuh daripada pot. Oleh itu, sebelum anda bermain tinggi, anda harus memastikan ia adalah permainan terbaik di luar sana.

Katakan anda bermain mega888 dan menentang seseorang yang bermain rendah. Terdapat peluang baik mega888 bahawa pemain akan membuat kedudukan rendah di jalan kelima, dan apabila itu berlaku, anda harus memutuskan sama ada anda harus bertahan dengan tangan anda atau tidak. Dua sebab utama untuk ini adalah; pemain sudah mempunyai separuh pot dan menarik untuk menewaskan anda, dan anda tidak akan mendapat wang jika anda memenangi separuh pot.

Sekarang, kerana saya sudah tidak masuk akal, jika anda meningkat menjadi dua pasang atau lebih di jalan kelima, anda harus memanggilnya hingga akhir jika tidak kelihatan buruk. Ada kalanya anda mungkin kalah, tetapi ada juga saat di mana yang rendah hanya akan menghasilkan dua pasang, atau sepasang dan undian rendah, dan anda akan mengambil pot. Anda tidak boleh membuat kesalahan melipat hanya kerana lawan anda mempunyai papan yang menakutkan.

Apabila anda mempunyai tangan tinggi terbaik di luar sana, anda perlu bersikap agresif dan menjepit tangan tinggi yang lebih rendah. Mungkin ada kemungkinan anda menurunkan taruhan rendah jika mereka ketinggalan lebih awal. Anda harus menaikkan atau menaikkan lagi di jalan ketiga jika anda berfikir bahawa mungkin ada yang rendah untuk memasuki. Anda tidak mahu jalan rendah sedikit di jalan ketiga untuk memecahkan pot anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *